Your friends are fundraising. Don't miss out, opt in.

We did it!

Mirabelle Supure raised £1,356 from 36 supporters

or

Start your own crowdfunding page

Closed 29/07/2019

45%
£1,356
raised of £3,000 target by 36 supporters

  Weʼve raised £1,356 to make possible a trip of Albanian Ukrainian group of children and youth for summer holidays for a first time in Albania.

  Ukraine
  Funded on Monday, 29th July 2019

  Don't have time to donate right now?

  Story

  Unë jam Tetiana Siupiur ( Mirabelle Supure) dhe kam lindur në jug të Ukrainës. Prindërit e mi janë nga një fshat që quhet Karakurt ku jetojnë shqiptarët e Ukrainës. Ky fshat ke më shumë se sa 200 vjet që është i banuar. Dhe për mrekulli banorët e Karakurtit vazhdojnë të mbajnë gjallë gjuhën shqiptare dhe traditat shqiptare. Jam rritur më shpirtin shqiptar, gjë që më ka përgatit mirë të dal në jetë. Më ka rritur të jem njëri me kulturë. Udhëtimi im i parë te vendi i parardhësve të mi ka qenë në vitin 2007. Kam ndier një lidhje të fortë me shqiptarët dhe shqipërinë. Jam ndier që i kam kuptuar dhe që më kanë kuptuar. Edhe pas 200 vjetësh flasim të njëjtën gjuhë. Kur isha në Shqipëri, kam menduar që të rinjt e tjerë nga komuniteti shqiptar në Ukrainë duhet të kenë mundësi për të parë këtë vend. Fëmijët në shkollën e Karakurtit mësojnë shqipen bashkohore. Një herë në vit, mësuesja e tyre e gjuhës shqipes, Natalia Kircheva, shkon në Universitetin e Tiranës për të mësuar shqipen bashkohore. Pastaj ajo kthehet në Karakurt për të mësuar fëmijët.

  Të dashur miqtë, kudo që të ndodheni, Karakurt 200 Vjetori i Ekzistencës së Shqiptarëve në Ukrainë, ne kemi një projekt për të realizuar së bashku! Duam të çojmë një grup fëmijësh shqiptarë nga Ukraina në Shqipëri për një pushim veror. Këta fëmijë mësojnë gjuhën shqiptare dhe historinë e Shqipërisë, but asnjëherë nuk kanë shkelur token shqiptare.

  Ju lutemi të ndihmoni këta fëmijë që ëndrra e tyre të shkojnë në Shqipëri të bëhet realitet. Të gjitha fondet që mblidhen do të jenë në disponim të komunitetit shqiptar në Ukrainë që të financohet udhëtimi i fëmijëve në Shqipëri. Udhëtimi planifikohet të zgjatet 12 ditë (2 qershor – 13 qershor). Do të fillojë në datën 2 qershor me nisjen nga fshati i Karakurtit për në Shkup. Pas një nate që do kalojnë në Shkup, do të vazhdojnë për në Tiranë, duke kaluar nga Qafe Thane. Në Tiranë do të kalojnë një ditë e një natë dhe pastaj do të nisen për në Krujë për të parë kalanë e Skenderbeut. Nga Kruja do nisen për në Berat, ku do të rrinë për një natë. Pas Beratit do të shkojnë në Fier-Apolloni dhe Vlorë. Ditët e fundit do të kalojnë në plazhin e Orikumit ose të Vlorës. Gjithsej kemi 16 udhëtues, 12 fëmijë dhe 4 kujdestarë. Gjatë udhëtimit do të postojmë foto këtu në Facebook. Urojmë të bëhet realitet ky plani ynë. Ju falendërojmë paraprakisht për ndihmën tuaj.I’m Tetiana Siupiur ( Mirabelle Supure) was born in the South of Ukraine. From very little my parents spoke to me in Albanian and made sure we knew our background. My parents are from a village called Karakurt, where Ukrainian Albanians live. This village is more than 200 years old. It is fascinating because the Albanian traditions and language are still alive there. I was brought up in Albanian spirit, which gave me a great background for my future life. It raised me as a culturally educated person. My first trip to my ancestral land was in 2007. I felt a strong connection to Albania and Albanian people. I was inspired by this culture and country. I could relate to them. And we speak the same language even after 200 years. When I was there I thought young people like me should have a possibility to see this land. The children from the Karakurt village school learn morden Albanian. Once a year their Albanian language teacher Natalia Kircheva from Karakurt goes to Tirana University in order to learn morden Albanian and comes back to the village to teach the children this language.

  Dear companions wherever you are !! KARAKURT- 200 Vjetori i Ekzistences se Shqiptareve ne Ukrahine We have an idea that we want to do together. . our idea is to enable a group of Albanian children from Ukraine to go on summer vacation in Albania. these children learn the language and history of Albania, but they have never violated the Albanian land.

  Please be able to help these enduring children become reality.

  All fonds that will be collected will be available to the community, as well as all the rescues.

  The trip planed from 2 June to 13 June. Departure from Karakurt village to Skopje of Macedonia. There to stay one night and then from Skopje to Albania Qafe Thane. From Qafe Thana in Tirana for one night and one day, from Tirana to Kruje Castle of Skenderbeu.

  From Kruja to Berat, a night in Berat and Berat in Fier-Apolloni - Vlore.

  Days left to go to the beach in Vlora or Orikum.

  Altogether there will be 16 12 children the 4 adult caregivers. During the visit of the children we will post pictures.

  We hope to achieve this goal we have

  Thank you for your help.

  Updates

  2

  • Mirabelle Supure2 years ago
   Mirabelle Supure

   Mirabelle Supure

   2 years ago

   Shqume Faleminderit per ndimen tuaj !!! Femijet jane rruges per me vendin e te Thank you ALL for your donation , support ! We made it ! Children are on the way to Albania. That already visited beautiful places , met interesting people and a lot of things to see a long the way We want to thanks each of you ! We very touched by your generosity and support our idea to inspire the children for their and our countries future. “ Not all of us can do great things. But we can do small things with great love” - Mother Teresa xxxxxxxxxxxxxxx

   Share this update to help us raise more

  • Mirabelle Supure2 years ago
   Mirabelle Supure

   Mirabelle Supure

   2 years ago

   Edhe pak dite na kane ngelur, para nisjes se femijve per be Shqioeri . Te dashur bashkeatdhetare na duet ndima juaj akoma .

   Update from the Page owner

   Share this update to help us raise more

  3 years ago

  Mirabelle Supure started crowdfunding

  Leave a message of support

  Page last updated on: 6/3/2019 21.07

  Supporters

  36

  • Merita Isufi

   Merita Isufi

   Jun 2, 2019

   Shpresoj te ju shkoje rruga mbare dhe te jalojne bukur XX

   £35.00

  • Sami Mehmeti

   Sami Mehmeti

   May 31, 2019

   Eshte kenaqesi te kontribuojme per ju per te realizuar deshiren tuaj per te vizituar Shqiperine. Uroj qe t'ju plotesohet kjo deshire dhe t'ia kaloni sa me mire.

   £50.00

  • Nik Patel

   Nik Patel

   May 22, 2019

   £51.00

  • Lawrie Chalk

   Lawrie Chalk

   May 22, 2019

   Hope this helps 😊

   £100.00

  • Anonymous

   Anonymous

   May 17, 2019

   mire ardhshi

   £20.00

  • Anonymous

   Anonymous

   May 16, 2019

   Vellazer e Motra, Zoti ju bekofte. Shpresoj qe t'ju mundesohet udhetimi ne Shqiperi. Ju jeni gjithmon te mikepritur ne Shqiperi sepse vini ne shtepine tuaj. Mire se t'na vini!

   £10.00

  • Ibrahim

   Ibrahim

   May 16, 2019

   Mirë ardhshi në atdheun tuaj të bukur dhe të lashtë

   £10.00

  What is crowdfunding?

  Crowdfunding is a new type of fundraising where you can raise funds for your own personal cause, even if you're not a registered nonprofit.

  The page owner is responsible for the distribution of funds raised.

  Great people make things happen

  Do you know anyone in need or maybe want to help a local community cause?

  Create you own page and donʼt let that cause go unfunded!

  About Crowdfunding
  About the fundraiser
  Mirabelle Supure

  Mirabelle Supure

  Ukraine

  My name’s Tetiana Siupiur. I was born I Ukraine to Albanian parents. Since early 2000 I have been promoting the Ukrainian-Albanian community in Albania and I have been to Albania few times . My husband is Albanian and we both like to support the Albanian community in Ukraine

  Report this Page